culinaire
zaken
.nl
Garnalencocktail 2
(met zelfgemaakte mayonaise)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
2.50
1.50
5
8
3
2
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
centiliter
blaadje
druppel
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
olie ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
sla ingrediënt info
tabasco
sap (citroen-)
saus (worcestershire-)
peterselie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
cognac
peper (wit) ingrediënt info
mosterdpoeder
zout
Berei-
ding
Breek het ei en doe dit in een mengkom. Giet het citroensap (of azijn) en de olie erop en voeg wat zout, peper en de mosterdpoeder toe. Meng alles totdat de olie dikker wordt. De mayonaise moet nu goed zijn. Voeg hieraan de tabasco (of een mespunt cayennepeper), ketchup, peterselie, cognac (of whisky) en worchestershiresaus toe. Meng alles goed door elkaar. Maak 4 porties van ieder 50 gram garnalen. Leg in ieder glas twee blaadjes sla, doe de garnalen er in en schep de saus er over. Leg hier bovenop 1 of 2 garnalen.
Voedings-
waarde
Energie4231 KiloJoules
1007 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
21 gram
10 gram