culinaire zaken .nl |
Garnalencocktail 2 (met zelfgemaakte mayonaise) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2.50 1.50 5 8 3 2 1 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter deciliter centiliter blaadje druppel theelepel theelepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) olie mayonaise ketchup (tomaten-) sla tabasco sap (citroen-) saus (worcestershire-) peterselie ei (kip) cognac peper (wit) mosterdpoeder zout | ||
Berei- ding |
Breek het ei en doe dit in een mengkom. Giet het citroensap (of azijn) en de olie erop en voeg wat zout, peper en de mosterdpoeder toe. Meng alles totdat de olie dikker wordt. De mayonaise moet nu goed zijn. Voeg hieraan de tabasco (of een mespunt cayennepeper), ketchup, peterselie, cognac (of whisky) en worchestershiresaus toe. Meng alles goed door elkaar. Maak 4 porties van ieder 50 gram garnalen. Leg in ieder glas twee blaadjes sla, doe de garnalen er in en schep de saus er over. Leg hier bovenop 1 of 2 garnalen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4231 KiloJoules 1007 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 21 gram 10 gram |