culinaire
zaken
.nl
Cocktail van gerookte kipfilet en venkel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
4
4
4
4
2
2
2
-
-
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
blaadje
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet (fumee)
venkel (knol)
noot (pistache-)
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
sla (lollo bianco) ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
Vermouth (wit)
dragon (gedroogd)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snijd de venkel in heel kleine stukjes en overgiet ze in een zeef met kokend water. Laat ze afkoelen.

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het uitlopende sap op. Houd 8 partjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Snijd van de kipfilet 8 mooie kleine plakjes en snijd de rest in stukjes.
Berei-
ding
Roer het sinaasappelsap, de mayonaise, biogarde en vermouth tot een sausje. Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep de venkel, sinaasappelstukjes en kipstukjes door de helft van de saus. Was de lollo biondo en sla de blaadjes goed uit. Leg de blaadjes in 4 coupes en schep de cocktail erop. Garneer met plakjes kip en sinaasappel. Schep de rest van het sausje erover en bestrooi met gehakte pistachenootjes.

TIP: U kunt de Biogarde roeryoghurt vervangen door Bulgaarse yoghurt.
Voedings-
waarde
Energie1883 KiloJoules
448 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
24 gram
7 gram