culinaire
zaken
.nl
Broccoli- en wortelreepjes met sesamcreme
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
50
10
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
pot
naar smaak
naar smaak
broccoli ingrediënt info
wortel
sesamzaad ingrediënt info
suiker
olie ingrediënt info
limoen ingrediënt info
room (zuur)
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de broccoli schoon en schrap de wortelen. Snij de groenten in de lengte in dunne schijfjes. Spoel de limoen even met warm water en rasp er de schil af. Schik de groenten op een bord en bestrooi ze met de geraspte limoenschil.
Pers het sap uit de limoen en meng 1-2 eetlepels sap met wat zout, een snufje cayennepeper, suiker en olie en giet de dressing over de groenten.
Rooster het sesamzaad met een snuifje zout in een pan zonder vetstof gedurende 2 minuten goudbruin. Hou een koffielepel zaadjes apart en maal de rest fijn. Roer de creme met 2-3 eetlepels water glad. Voeg er de gemalen sesamzaadjes aan toe en kruid met zout en cayennepeper. Strooi er de rest van het sesamzaad over. Dien de groenten met de sesamcreme op.
Voedings-
waarde
Energie883 KiloJoules
210 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
8 gram
6 gram