culinaire zaken .nl |
Broccoli- en wortelreepjes met sesamcreme | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 50 10 2 1 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel stuks pot naar smaak naar smaak |
broccoli wortel sesamzaad suiker olie limoen room (zuur) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Maak de broccoli schoon en schrap de wortelen. Snij de groenten in de lengte in dunne schijfjes. Spoel de limoen even met warm water en rasp er de schil af. Schik de groenten op een bord en bestrooi ze met de geraspte limoenschil. Pers het sap uit de limoen en meng 1-2 eetlepels sap met wat zout, een snufje cayennepeper, suiker en olie en giet de dressing over de groenten. Rooster het sesamzaad met een snuifje zout in een pan zonder vetstof gedurende 2 minuten goudbruin. Hou een koffielepel zaadjes apart en maal de rest fijn. Roer de creme met 2-3 eetlepels water glad. Voeg er de gemalen sesamzaadjes aan toe en kruid met zout en cayennepeper. Strooi er de rest van het sesamzaad over. Dien de groenten met de sesamcreme op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 883 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 8 gram 6 gram |