culinaire zaken .nl |
Aubergines gevuld met geitekaas | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Groente | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 90 4 2 2 1 1 1 - - |
gram gram bekertje stuks eetlepel stuks stuks teentje naar smaak naar smaak |
kaas (geite-,Holland) tomaat creme fraiche aubergine olie (olijf-) paprika (rood) ui knoflook zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: In pan met 4 deciliter water en bouillontablet, rijst in circa 18 minuten gaarkoken.Intussen sjalotje pellen en snipperen. Aubergines schoonmaken, wassen en in de lengte halveren. Auberginehelften met een lepel tot op 1 centimeter van de rand uithollen. Helft van het uitholsel fijnsnipperen. In koekepan olie verhitten. Ui en fijngesnipperde aubergine circa 4 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven fijnsnijden. Van Franse geitekaas korstjes afsnijden en de kaas verkruimelen. Van vuur af peterselie boven rijst fijnknippen. Franse geitenkaas, sjalot-auberginemengsel, olijven en oregano door rijst roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginehelften hoog opvullen met het kaas-rijstmengsel. Ovenschaal invetten en auberginehelften erin zetten. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Van Hollandse geitenkaas korstjes afsnijden. Tomaatplakjes en Hollandse geitenkaas over auberginehelften verdelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4. Tomatesap en 1 deciliter water op de bodem van de ovenschaal schenken. Gevulde aubergines in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 739 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 7 gram 8 gram |