culinaire
zaken
.nl
Aubergines gevuld met geitekaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
90
4
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
bekertje
stuks
eetlepel
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
kaas (geite-,Holland)
tomaat ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: In pan met 4 deciliter water en bouillontablet, rijst in circa 18 minuten gaarkoken.Intussen sjalotje pellen en snipperen. Aubergines schoonmaken, wassen en in de lengte halveren. Auberginehelften met een lepel tot op 1 centimeter van de rand uithollen. Helft van het uitholsel fijnsnipperen. In koekepan olie verhitten. Ui en fijngesnipperde aubergine circa 4 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven fijnsnijden. Van Franse geitekaas korstjes afsnijden en de kaas verkruimelen. Van vuur af peterselie boven rijst fijnknippen. Franse geitenkaas, sjalot-auberginemengsel, olijven en oregano door rijst roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginehelften hoog opvullen met het kaas-rijstmengsel. Ovenschaal invetten en auberginehelften erin zetten. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Van Hollandse geitenkaas korstjes afsnijden. Tomaatplakjes en Hollandse geitenkaas over auberginehelften verdelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4. Tomatesap en 1 deciliter water op de bodem van de ovenschaal schenken. Gevulde aubergines in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
Voedings-
waarde
Energie739 KiloJoules
176 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
7 gram
8 gram