culinaire
zaken
.nl
Artisjokken met rijst
(Enginar Dolmasi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
50
5
4
3
2
2
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rijst ingrediënt info
pit (pijnboom-)
krent ingrediënt info
olie ingrediënt info
artisjok ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
dille (vers)
citroen
suiker
piment (poeder)
kaneel (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De citroen uitpersen. Doe het citroensap in een bak met water. Verwijder de geschubte bladeren van de artisjokken, snij een stuk van de steel af en verwijder het hooi met een lepeltje. Leg de artisjokken in het water met het citroensap. Pel de uien en snipper ze fijn. Wel de krenten 22 minuten in heet water. Verhit de olie in de pan, fruit hierin de ui en daarna de pijnpitten 3 minuten. Voeg vervolgens de rijst, de drooggedepte krenten, de kaneel, de piment, de suiker, het zout en de peper toe en schep alles goed door elkaar. Giet er 1.5 deciliter water bij en laat alles net zo lang opstaan tot het water is verdampt. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Leg de artisjokkenbodems in een beboterde soufflepot en verdeel er het rijstmengsel over. Giet er 0,75 deciliter water met wat zout over. Zet de artisjokken 25 minuten in de oven. Neem ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen. Serveer de artisjokken koud en strooi er vlak voor het serveren nog wat dille en peterselie over.
Voedings-
waarde
Energie2345 KiloJoules
558 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
100 gram
18 gram
26 gram