culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade met tonijn (Insalata di patate) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 185 3 1 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel tonijn (olie,blik) olie (olijf-) ui azijn (wijn-,wit) peterselie kappertjes zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen in de schil. Schil ze terwijl ze nog warm zijn en snij ze in plakken. Snij de ui in dunne ringen en doe ze bij de aardappelen. Vermeng azijn, zout, peper en peterselie. Roer de olijfolie erdoor en giet deze dressing over de aardappelen. Laat de tonijn uitlekken en schep deze voorzichtig door de salade. Strooi de kappertjes erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1216 KiloJoules 290 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 16 gram 4 gram |