culinaire
zaken
.nl
Wild gemaakt varken, gestoofd
(Faux marcassin, braise)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
7
100
35
30
10
5
4
2
2
1
-
kilogram
deciliter
gram
gram
stuks
gram
stuks
stuks
stuks
takje
stuks
naar smaak
varkensvlees (mager)
wijn (rood)
boter (room-)
meel (aardappel-)
bes (jenever-)ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
rozemarijn (vers) ingrediënt info
wortel (winter-)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Haal bij uw slager een fraai stuk varkensvlees van 1.5 kilogram (uit de dikke lende met staartstuk), ontdaan van het zwoerd en ook bijna al het wit spek. Leg het vlees gedurende twee etmalen te "marineren" in een bad van een fles rode wijn, waarin 150 gram blokjes van winterwortel, 200 gram blokjes van ui, 2 grote bladen laurier, 5 kruidnagelen, 30 geplette jeneverbessen, 2 takjes rozemarijn, 10 gram geraspte verse gemberwortel (of 3 gram poeder) een draai of tien uit de pepermolen. Haal het vlees eruit, droog het, zout het en braad het in 100 gram fel hete boter. Schroei het dicht en bruineer circa 20 minuten. Blus het vlees met de marinade (met groenten en al), breng deze aan de kook en sluit hermetisch af met deksel. Houd circa 45 minuten net aan de kook totdat de vleesvork er gemakkelijk in en uit gaat. Neem het vlees uit de pan en bind het vocht met circa 35 gram aangemaakt aardappelmeel. Passeer desgewenst de saus. Breng zonodig verder op smaak. Laat het vlees nog een kwartier eigen worden met de saus, net tegen de kook.
Voedings-
waarde
Energie1777 KiloJoules
423 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
4 gram
5 gram