culinaire
zaken
.nl
Provencaalse lamsbout
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
150
1
1
6
6
3
2
2
1
-
stuks
gram
deciliter
deciliter
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
lamsbout
spek (ontbijt-)
bouillon
wijn (rood)
bes (jenever-)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Lamsbout: zonder been 1 kg

Bestooi het vlees met peper en de Provencaalse kruiden. Omwikkel het vlees met het spek en bind het met stevig garen vast. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Berei-
ding
Verhit 5 eetlepels olie en braad het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien, de knoflook, het gekneusde laurierblad en de jeneverbessen even mee. Schenk de wijn en de bouillon beetje bij beetje in de pan. Stoof de lamsbout, afgedekt, in circa 1.5 uur zachtjes gaar. Keer het vlees tussentijds.

Laat het vlees circa 15 minuten in folie verpakt rusten. Verwijder de kruiden en klop de rest van de olijfolie door de jus.
Voedings-
waarde
Energie3514 KiloJoules
837 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
53 gram
1 gram