culinaire zaken .nl |
Provencaalse lamsbout | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 150 1 1 6 6 3 2 2 1 - |
stuks gram deciliter deciliter stuks eetlepel teentje theelepel stuks stuks naar smaak |
lamsbout spek (ontbijt-) bouillon wijn (rood) bes (jenever-) olie (olijf-) knoflook kruiden (Provencaals) ui laurier (blad) peper | ||
Voor- berei- ding |
Lamsbout: zonder been 1 kg Bestooi het vlees met peper en de Provencaalse kruiden. Omwikkel het vlees met het spek en bind het met stevig garen vast. Pel en snipper de uien en de knoflook. | |||
Berei- ding |
Verhit 5 eetlepels olie en braad het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien, de knoflook, het gekneusde laurierblad en de jeneverbessen even mee. Schenk de wijn en de bouillon beetje bij beetje in de pan. Stoof de lamsbout, afgedekt, in circa 1.5 uur zachtjes gaar. Keer het vlees tussentijds. Laat het vlees circa 15 minuten in folie verpakt rusten. Verwijder de kruiden en klop de rest van de olijfolie door de jus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3514 KiloJoules 837 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 53 gram 1 gram |