culinaire
zaken
.nl
Lamskoteletjes 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
7
4
4
4
-
-
deciliter
centiliter
stuks
takje
theelepel
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
lamskotelet
rozemarijn (vers) ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de koteletjes in een passende schaal. Meng de (koudgeperste) olijfolie met de azijn (of citroensap) en rozemarijn en giet dit over de koteletjes. Laat minstens 1 uur marineren. Neem de koteletjes uit de marinade en leg ze op een bakplaat. Schuif de bakplaat onder een hete grill. Grill ze circa 3-4 minuten aan beide kanten, waarbij u ze af en toe met een takje rozemarijn met de marinade inborstelt. Breng ze vlak voor het opdienen op smaak met zout en peper. Besprenkel de koteletjes aan tafel met (nog wat) druppeltjes citroensap.
Voedings-
waarde
Energie1925 KiloJoules
458 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
28 gram
0 gram