culinaire zaken .nl |
Lamskoteletjes 2 | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Grill/grillplaat | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 7 4 4 4 - - |
deciliter centiliter stuks takje theelepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) azijn (wijn-,wit) lamskotelet rozemarijn (vers) sap (citroen-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Doe de koteletjes in een passende schaal. Meng de (koudgeperste) olijfolie met de azijn (of citroensap) en rozemarijn en giet dit over de koteletjes. Laat minstens 1 uur marineren. Neem de koteletjes uit de marinade en leg ze op een bakplaat. Schuif de bakplaat onder een hete grill. Grill ze circa 3-4 minuten aan beide kanten, waarbij u ze af en toe met een takje rozemarijn met de marinade inborstelt. Breng ze vlak voor het opdienen op smaak met zout en peper. Besprenkel de koteletjes aan tafel met (nog wat) druppeltjes citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1925 KiloJoules 458 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 28 gram 0 gram |