culinaire zaken .nl |
Lamsboutschijf met provencaalse kruiden (4 tot 5 uur laten marineren) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 40 4 2 2 1 1 0.50 |
deciliter gram stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel eetlepel |
wijn (rood) boter (room-) lamsboutplak (been) honing olie (olijf-) tijm rozemarijn bonenkruid | ||
Voor- berei- ding |
Meng de kruiden met een halve eetlepels olie en de honing. Bestrooi het vlees met zout en peper en verdeel het olie-kruidenmengsel over het vlees. Laat dit 4-5 uur marineren. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter en 1.5 eetlepels olie in een braadpan tot het schuim bijna is weggetrokken en schroei het vlees aan beide zijden snel dicht. Braad het vlees dan nog 7-9 minuten per kant tot het gaar is. Haal het vlees uit de pan en houd het warm in een voorverwarmde schaal. Verwijder het vet op een eetlepels na uit de pan. Voeg de wijn toe en laat het geheel op hoog vuur tot de helft inkoken. Breng de saus eventueel op smaak met kruiden (tijm, rozemarijn en bonekruid), zout en peper. Overgiet het vlees met de saus en dien het direkt op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 673 KiloJoules 160 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 0 gram 0 gram |