culinaire zaken .nl |
Koteletjes (lam) met amandelsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk Grill/grillplaat | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 50 8 5 2 2 2 1 - - |
deciliter gram gram mililiter teentje stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) amandel (blank) lamskotelet yoghurt (Bulgaars) knoflook citroen amandel (schaafsel) rozemarijn (vers) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Pers de citroenen uit. Maal de amandelen in de keukenmachine of in de rauwkostmolen heel fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Meng (al kloppend of in de keukenmachine) de helft van het citroensap, 1 deciliter olijfolie en de Bulgaarse yoghurt erdoor. Blijf kloppen tot een gladde saus ontstaat. | |||
Berei- ding |
Roer de rest van de olie met 2 eetlepels citroensap, de rozemarijn en de peper tot een sausje. Wrijf de koteletjes met dit sausje in en leg ze op een grillrooster. Schuif het rooster met de koteletjes circa 10 centimeter onder het voorverwarmde grillelement en grilleer ze in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekepan. Bestrijk de koteletjes halverwege nog eens met het sausje. Leg de koteletjes op 4 warme borden en schep de saus erover en ernaast. Strooi de geschaafde amandelen erover. Lekker met gestoofde courgette en wit-wilde rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1698 KiloJoules 404 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 5 gram 1 gram |