culinaire
zaken
.nl
Koteletjes (lam) met amandelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
50
8
5
2
2
2
1
-
-
deciliter
gram
gram
mililiter
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
amandel (blank) ingrediënt info
lamskotelet
yoghurt (Bulgaars)
knoflook ingrediënt info
citroen
amandel (schaafsel) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pers de citroenen uit. Maal de amandelen in de keukenmachine of in de rauwkostmolen heel fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Meng (al kloppend of in de keukenmachine) de helft van het citroensap, 1 deciliter olijfolie en de Bulgaarse yoghurt erdoor. Blijf kloppen tot een gladde saus ontstaat.
Berei-
ding
Roer de rest van de olie met 2 eetlepels citroensap, de rozemarijn en de peper tot een sausje. Wrijf de koteletjes met dit sausje in en leg ze op een grillrooster. Schuif het rooster met de koteletjes circa 10 centimeter onder het voorverwarmde grillelement en grilleer ze in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekepan. Bestrijk de koteletjes halverwege nog eens met het sausje.
Leg de koteletjes op 4 warme borden en schep de saus erover en ernaast. Strooi de geschaafde amandelen erover. Lekker met gestoofde courgette en wit-wilde rijst.
Voedings-
waarde
Energie1698 KiloJoules
404 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
5 gram
1 gram