culinaire zaken .nl |
Kip met sambal | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Pittig | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 4 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 |
kilogram eetlepel stuks teentje stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel stuks theelepel theelepel zakje eetlepel |
kip (braad-) olie ui knoflook kemirie (noot) sambal brandal paprika (poeder) komijn gember (poeder) koriander (poeder) salam (blad) trassi tamarinde santen suiker | ||
Berei- ding |
De uien en teentjes knoflook heel fijn snipperen en met de kruiden, behalve de salamblaadjes en de sambal, in een vijzel heel fijn wrijven. Dit mengsel in de olie fruiten. Het salamblaadje en de sambal meefruiten. Het braadkuiken in 4 stukken snijden en rondom dichtschroeien in het kruidige vet. De santen en de suiker oplossen in 0.5 liter kokend water en dit bij de kip schenken. De kip op een laag vuur, onder af en toe omleggen, in 1.5 uur, heel gaar laten worden. Serveer met: witte rijst en verse komkommersla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3541 KiloJoules 843 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 53 gram 2 gram |