culinaire zaken .nl |
Kalkoenpastei | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Combi-magnetron Feestelijk | Bewerkelijk Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 200 200 1.50 100 7.50 30 30 15 3 1 1 - - - |
gram gram gram gram deciliter gram centiliter gram gram gram eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
bloem soepgroenten varkenslappen (mager) kalkoenfilet water (ijskoud) ham (plak) room bloem boter (room-) boter (room-) wijn (wit) ei (kip) ei (kip) zout peper sesamzaad | ||
Voor- berei- ding |
Van bloem, boter, water en ei snel een samenhangend deeg kneden. Het deeg halveren, van elke portie een bal vormen en deze 30 minuten in de koelkast laten rusten. Voor de vulling de kalkoenfilet en het hamlapje in blokjes snijden en het vlees met 3 deciliter water, de wijn en de soepgroenten in een glazen litermaat (afgedekt) 20-22 minuten op 50% verwarmen. Tussendoor een keer doorscheppen. Intussen de ham in blokjes snijden en deze de laatste 5 minuten toevoegen. Het mengsel zeven en in een schone litermaat de boter (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% smelten. De bloem erdoor roeren en de bouillon toevoegen. Alles (afgedekt) in 2-3 minuten op 100% aan de kook brengen. Met een houten lepel de bloemresten van de kant los roeren en het mengsel vervolgens met een garde los roeren. De slagroom met het vlees en de groenten erdoor scheppen, het mengsel op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. | |||
Berei- ding |
De oven op de heteluchtstand op 200 graden voorverwarmen. Elke portie deeg tussen plastic folie op een enigszins bevochtigd aanrecht tot een ronde lap uitrollen die iets groter is dan de doorsnede van een pievorm van 24 centimeter. De vorm beboteren, de bodem met het deeg bekleden en de deegbodem met een vork inprikken. De afgekoelde vulling erover verdelen en met de andere lap deeg afdekken. Met een appelboor een rondje in het midden uitsteken, de deegrand met de tanden van een vork goed vast drukken. Het ei los kloppen en de bovenkant met ei bestrijken en met sesamzaad bestrooien. De kalkoenpastei op de combinatie hetelucht op 200 graden en de magnetron op 30% in 22-24 minuten bruin en gaar bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2586 KiloJoules 616 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 32 gram 3 gram |