culinaire
zaken
.nl
Kalkoenpastei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
200
200
1.50
100
7.50
30
30
15
3
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
centiliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
soepgroenten
varkenslappen (mager)
kalkoenfilet
water (ijskoud)
ham (plak)
room
bloem ingrediënt info
boter (room-)
boter (room-)
wijn (wit)
ei (kip)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
sesamzaad ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Van bloem, boter, water en ei snel een samenhangend deeg kneden. Het deeg halveren, van elke portie een bal vormen en deze 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Voor de vulling de kalkoenfilet en het hamlapje in blokjes snijden en het vlees met 3 deciliter water, de wijn en de soepgroenten in een glazen litermaat (afgedekt) 20-22 minuten op 50% verwarmen. Tussendoor een keer doorscheppen. Intussen de ham in blokjes snijden en deze de laatste 5 minuten toevoegen. Het mengsel zeven en in een schone litermaat de boter (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% smelten. De bloem erdoor roeren en de bouillon toevoegen. Alles (afgedekt) in 2-3 minuten op 100% aan de kook brengen. Met een houten lepel de bloemresten van de kant los roeren en het mengsel vervolgens met een garde los roeren. De slagroom met het vlees en de groenten erdoor scheppen, het mengsel op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.
Berei-
ding
De oven op de heteluchtstand op 200 graden voorverwarmen. Elke portie deeg tussen plastic folie op een enigszins bevochtigd aanrecht tot een ronde lap uitrollen die iets groter is dan de doorsnede van een pievorm van 24 centimeter. De vorm beboteren, de bodem met het deeg bekleden en de deegbodem met een vork inprikken. De afgekoelde vulling erover verdelen en met de andere lap deeg afdekken. Met een appelboor een rondje in het midden uitsteken, de deegrand met de tanden van een vork goed vast drukken. Het ei los kloppen en de bovenkant met ei bestrijken en met sesamzaad bestrooien. De kalkoenpastei op de combinatie hetelucht op 200 graden en de magnetron op 30% in 22-24 minuten bruin en gaar bakken.
Voedings-
waarde
Energie2586 KiloJoules
616 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
32 gram
3 gram