culinaire zaken .nl |
In de oven gebraden kip met vruchten en amandelen | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:05 | |
Indelingen | Oven | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 2 2 150 150 100 15 12 2 - - - - - |
kilogram deciliter deciliter gram gram gram gram gram eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
kip wijn (wit,droog) sap (sinaasappel-) druif (wit) ananas (blik) amandel (gemalen) honing boter (room-) olie (olijf-) zout peper kruidnagel (poeder) tijm kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Wrijf de stukken kip met wat zout en peper in. Verhit de olie met de boter in een pan en bak de kip hierin rondom mooi bruin. Leg de stukken kip in een braadslee. Pureer de schijven ananas of prak ze fijn met een vork. Vermeng de gepureerde ananas met de druiven, de gemalen amandelen, het sinaasappelsap, de witte wijn, de honing, de kaneel, de gemalen kruidnagels en de tijm. Schenk het mengsel over de kip in de braadslee. Bak de kip ongeveer 40 minuten in en op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. Schenk af en toe de saus over de stukken kip tijdens het bakken. Serveer de kip warm en geef er gekookte rijst en een salade bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4233 KiloJoules 1008 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 100 gram 2 gram |