culinaire zaken .nl |
Hacheevlees met provencaalse kruiden | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 1.50 80 50 1 1 1 1 1 1 1 |
gram deciliter deciliter gram gram stuks stuks teentje eetlepel stuks theelepel knol |
runderhacheevlees bouillon wijn (rood) boter (room-) kaas wortel (winter-) ui knoflook puree (tomaten-) paprika (rood) kruiden (Provencaals) selderij (knol-) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Snij het vlees in blokjes en braad het aan in de boter met een bouquet van garni (ui, wortel, prei, selderij, peperkorrels en laurier) + 1 glas rode wijn en 1 deciliter bouillon. Laat dit 2 uur smoren. Snij de knolselderij in schijfjes en de wortel in blokjes en blancheer dit in kokend water. Smelt de boter met het uitje en de knoflook tot het lichtbruin wordt. Voeg dan de tomatenpuree toe en vervolgens de geblancheerde knolselderij en de in reepjes gesneden paprika. Smoor dit alles tot het goed warm is. Strooi er de kruiden over en voeg het gare vlees toe. Schenk er de rest van de bouillon bij en laat alles 10 minuten op een laag pitje sudderen. Strooi er naar smaak peper en zout over. Breng het gerecht over in een ovenvaste schaal, strooi er de kaas over en gratineer het. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2760 KiloJoules 657 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 39 gram 4 gram |