culinaire
zaken
.nl
Hacheevlees met provencaalse kruiden
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
1.50
80
50
1
1
1
1
1
1
1
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
knol
runderhacheevlees
bouillon
wijn (rood)
boter (room-)
kaas
wortel (winter-)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Snij het vlees in blokjes en braad het aan in de boter met een bouquet van garni (ui, wortel, prei, selderij, peperkorrels en laurier) + 1 glas rode wijn en 1 deciliter bouillon.
Laat dit 2 uur smoren. Snij de knolselderij in schijfjes en de wortel in blokjes en blancheer dit in kokend water. Smelt de boter met het uitje en de knoflook tot het lichtbruin wordt. Voeg dan de tomatenpuree toe en vervolgens de geblancheerde knolselderij en de in reepjes gesneden paprika. Smoor dit alles tot het goed warm is. Strooi er de kruiden over en voeg het gare vlees toe. Schenk er de rest van de bouillon bij en laat alles 10 minuten op een laag pitje sudderen. Strooi er naar smaak peper en zout over. Breng het gerecht over in een ovenvaste schaal, strooi er de kaas over en gratineer het.
Voedings-
waarde
Energie2760 KiloJoules
657 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
39 gram
4 gram