culinaire zaken .nl |
Varkensfilet gevuld met rijstsalade | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 100 100 25 25 2 1 0.50 - - - - |
gram deciliter gram gram gram gram eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensfilet bouillon rijst boter (room-) rozijn amandel (schaafsel) olie ei (kip) ui kaneel (poeder) peper zout saffraan | ||
Berei- ding |
Vraag de slager het vlees aan de uiteinden in te snijden, zodat het gevuld kan worden. Week de rozijnen en de saffraan in wat lauw water. Snipper de ui en fruit de snippers in de olie goudbruin. Voeg de rijst toe en laat deze meefruiten. Giet er dan de bouillon op en voeg de rozijnen en de saffraan toe. Laat de rijst op laag vuur volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar koken. Meng de kaneel, de amandelen en het losgeklopte ei door de rijst. Vul het vlees met dit mengsel en steek het dicht met een houten prikker. Wrijf het vlees in met peper en zout en braad het in de hete boter in 45 minuten gaar en bruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2516 KiloJoules 599 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 31 gram 1 gram |