culinaire
zaken
.nl
Varkensfilet gevuld met rijstsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
100
100
25
25
2
1
0.50
-
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkensfilet
bouillon
rijst ingrediënt info
boter (room-)
rozijn ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
kaneel (poeder)
peper ingrediënt info
zout
saffraan
Berei-
ding
Vraag de slager het vlees aan de uiteinden in te snijden, zodat het gevuld kan worden. Week de rozijnen en de saffraan in wat lauw water. Snipper de ui en fruit de snippers in de olie goudbruin. Voeg de rijst toe en laat deze meefruiten. Giet er dan de bouillon op en voeg de rozijnen en de saffraan toe. Laat de rijst op laag vuur volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar koken. Meng de kaneel, de amandelen en het losgeklopte ei door de rijst. Vul het vlees met dit mengsel en steek het dicht met een houten prikker. Wrijf het vlees in met peper en zout en braad het in de hete boter in 45 minuten gaar en bruin.
Voedings-
waarde
Energie2516 KiloJoules
599 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
31 gram
1 gram