culinaire zaken .nl |
Kalkoen gevuld met gehakt en paddestoelen | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 10 | Bereidings- tijden | Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4.50 1.50 300 100 4 3 3 2 2 1 |
kilogram kilogram gram gram stuks theelepel theelepel eetlepel eetlepel stuks |
kalkoen gehakt (kalfs-) paddestoel boter (room-) ei (kip) zout peper peterselie (vers) tijm (vers) truffel | ||
Berei- ding |
De ingredienten voor de farce mengen en de ontbeende kalkoen hiermee vullen. De buikholte dicht naaien met keukengaren. De oven voorverwarmen op 225 graden Celsius. De kalkoen in een braadslee leggen en bedekken met in plakken gesneden boter. De kalkoen in de oven schuiven en de temperatuur na 15 minuten temperen tot 175 graden Celsius. De kalkoen ieder half uur met de braadboter bedruipen en in ongeveer 2.5 uur gaar laten worden. De kalkoen is goed als de vleesthermometer, gestoken in het midden van de farce 50 graden Celsius aangeeft. De kalkoen uit de oven nemen. De kalkoen afgedekt met aluminiumfolie een kwartier laten rusten alvorens hem (aan tafel) aan te snijden. Lekker met aardappelkroketjes, een combinatie van spruitjes met kastanjes (kant en klaar ui een pakje), stoofpeertjes enz. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4695 KiloJoules 1118 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 121 gram 1 gram |