culinaire zaken .nl |
Gestoofd lamsvlees met tomaten | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:22 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 400 2.50 100 2 1 1 1 0.20 - - - |
gram gram deciliter gram stuks teentje eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat (gepeld) lamslap bouillon (runder-) boter (room-) ui knoflook puree (tomaten-) laurier (blad) majoraan (gedroogd) tijm zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de boter en bak de blokjes vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit ui en knoflook aan. Voeg tomatenpuree toe en fruit dit even mee. Voeg de tomaten, de bouillon en de kruiden toe. Doe het vlees hierbij en laat het 1 uur gaarstoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2299 KiloJoules 547 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 18 gram 1 gram |