culinaire zaken .nl |
Babi pangang 2 (Gekruide speklapjes uit de oven) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:45 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1.40 10 6 4 3 2 2 2 1 1 - - |
gram deciliter centiliter theelepel eetlepel teentje eetlepel stuks theelepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkensspeklap bouillon sherry sap (citroen-) puree (tomaten-) knoflook ketjap (manis) ui djahe olie (arachide-) suiker azijn zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Doe de reepjes vlees met de kleingesneden ui, de uitgeperste teentjes knoflook, de djahe, de ketjap, het citroensap, de olie en wat zout en peper in een kom. Schep alles goed dooreen en laat het vlees circa 1 uur marineren. | |||
Berei- ding |
Breng het vlees met de marinade in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 50 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Voeg tijdens het sudderen eventueel nog wat water toe wanneer er teveel vloeistof is verdampt. Doe het vlees in een ovenvaste schaal en bak het 18 minuten in een op 200 graden c voorverwarmde oven tot het mooi bruin en knapperig is. Maak intussen de saus: Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 4 minuten. Voeg de bouillon, de sherry, de azijn, de tomatenpuree en de suiker toe. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Schenk de saus over het vlees en serveer het gerecht onmiddellijk. Geef hierbij in ieder geval atjar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3542 KiloJoules 843 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 44 gram 3 gram |