culinaire zaken .nl |
Ajam Penikie (Kip met gember, sereh en kemirienoten) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 200 1 3 30 20 20 4 4 3 3 3 1 0.50 - - |
deciliter gram deciliter centiliter gram gram gram stuks stuks teentje stuks theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) tomaat melk (kokos-) olie kemirie (noot) gember (wortel,vers) sereh (vers) peper (rood) kipfilet knoflook djeroek poeroet trassi ui citroen peper zout | ||
Berei- ding |
Stamp de kemirie, de gember en de knoflook fijn. Snipper de ui en de rode pepers. Ontvel en ontpit de tomaten en snij deze in stukken. Fruit de gestampte kruiden aan in ruim olie. Voeg hieraan de in stukken gesneden kipfilets toe, gevolgd door de ui, de rode peper en de stukken tomaat. Blus dit af met bouillon en voeg hieraan de overige kruiden toe tezamen met de jus van een halve citroen. Voor het serveren gieten we hier de kokosmelk bij en koken dit even door. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1248 KiloJoules 297 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 40 gram 4 gram |