culinaire
zaken
.nl
Ajam Penikie
(Kip met gember, sereh en kemirienoten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
200
1
3
30
20
20
4
4
3
3
3
1
0.50
-
-
deciliter
gram
deciliter
centiliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
tomaat ingrediënt info
melk (kokos-) ingrediënt info
olie ingrediënt info
kemirie (noot)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
sereh (vers)
peper (rood) ingrediënt info
kipfilet
knoflook ingrediënt info
djeroek poeroet
trassi
ui ingrediënt info
citroen
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Stamp de kemirie, de gember en de knoflook fijn. Snipper de ui en de rode pepers. Ontvel en ontpit de tomaten en snij deze in stukken. Fruit de gestampte kruiden aan in ruim olie. Voeg hieraan de in stukken gesneden kipfilets toe, gevolgd door de ui, de rode peper en de stukken tomaat. Blus dit af met bouillon en voeg hieraan de overige kruiden toe tezamen met de jus van een halve citroen. Voor het serveren gieten we hier de kokosmelk bij en koken dit even door. Breng op smaak met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie1248 KiloJoules
297 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
40 gram
4 gram