culinaire zaken .nl |
Makreel (gebakken) met kruidensaus (Ikan Goreng) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 2 2 2 1 1 1 - |
eetlepel teentje theelepel schijf stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak |
azijn knoflook sambal oelek gember (vers) peper (rood) olie (zonnebloem-) makreel (vers) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken een schijf van 2 centimeter djahe. Snij de vis in moten en zout de stukken. Bak ze in de olie. Maak knoflook en lomboks fijn met de kruiden en voeg de sambal toe. Bak dit mengsel in een aparte pan en leng het aan met de azijn. Laat dit even indikken. De saus wordt apart bij de vis geserveerd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |