culinaire
zaken
.nl
Schelvis (gebakken)
(Ikan Boemboe Roedjak)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
-
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
schelvisfilet
knoflook (poeder) ingrediënt info
sambal oelek
ketjap (manis)
santen ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laos (poeder)
djahe
melk (koffie-) ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
De ui wordt gesnipperd.

Maak de vis schoon en snij ze in stukken. Droog de vis en bak ze in olie (reeds gebakken vis zoals lekkerbekjes kunnen ook gebruikt worden). Fruit de ui met de kruiden in wat olie. Doe er een klein beetje water bij en leg de gebakken stukken vis in dit sausje. Laat alles circa 10 minuten sudderen. Maak tenslotte het geheel afa met de koffiemelk en santen. Eventueel naar eigen smaak wat suiker toevoegen.

In plaats van schelvis kan ook kabeljauw gebruikt worden.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.