culinaire zaken .nl |
Schelvis (gebakken) (Ikan Boemboe Roedjak) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 - |
gram theelepel theelepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks theelepel theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
schelvisfilet knoflook (poeder) ![]() sambal oelek ketjap (manis) santen ![]() olie (zonnebloem-) ![]() ui ![]() laos (poeder) djahe melk (koffie-) ![]() suiker zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt gesnipperd. Maak de vis schoon en snij ze in stukken. Droog de vis en bak ze in olie (reeds gebakken vis zoals lekkerbekjes kunnen ook gebruikt worden). Fruit de ui met de kruiden in wat olie. Doe er een klein beetje water bij en leg de gebakken stukken vis in dit sausje. Laat alles circa 10 minuten sudderen. Maak tenslotte het geheel afa met de koffiemelk en santen. Eventueel naar eigen smaak wat suiker toevoegen. In plaats van schelvis kan ook kabeljauw gebruikt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |