culinaire
zaken
.nl
Kabeljauwgerecht (catalaans)
(Magnetron)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
500
5
4
2
2
2
-
gram
gram
takje
teentje
takje
theelepel
eetlepel
naar smaak
kabeljauw (filet)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
sap (citroen-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kabeljauwfilets in stukjes en schep deze om met olijfolie en citroensap. De vis in de magnetron leggen en bedekken met een gehakt mengsel van tijm, peterselie, knoflook en vleestomaten. Maal hierover de zwarte peper. De schotel afdekken en 2 minuten op vol vermogen verwarmen. Dan terug naar 450 (3/4 van het vermogen) en nog eens 6 minuten verwarmen. Laat het gerecht daarna 2 minuten nagaren. Serveer met: gekookte nieuwe aardappelen.
Voedings-
waarde
Energie865 KiloJoules
206 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
26 gram
2 gram