culinaire zaken .nl |
Kabeljauwgerecht (catalaans) (Magnetron) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | Goedkoop | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 500 5 4 2 2 2 - |
gram gram takje teentje takje theelepel eetlepel naar smaak |
kabeljauw (filet) tomaat (vlees-) peterselie (vers) knoflook tijm (vers) sap (citroen-) olie (olijf-) peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Snij de kabeljauwfilets in stukjes en schep deze om met olijfolie en citroensap. De vis in de magnetron leggen en bedekken met een gehakt mengsel van tijm, peterselie, knoflook en vleestomaten. Maal hierover de zwarte peper. De schotel afdekken en 2 minuten op vol vermogen verwarmen. Dan terug naar 450 (3/4 van het vermogen) en nog eens 6 minuten verwarmen. Laat het gerecht daarna 2 minuten nagaren. Serveer met: gekookte nieuwe aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 865 KiloJoules 206 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 26 gram 2 gram |