culinaire zaken .nl |
Hemelse forel | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:22 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 2 65 22 10 5 2 1 0.50 0.50 |
stuks liter deciliter gram gram eetlepel stuks eetlepel stuks stuks knol |
forel water wijn (wit) boter (room-) zout azijn (wijn-,wit) peperkorrel peterselie ui prei selderij (knol-) | ||
Berei- ding |
Schil en was de knolselderij en snij hem klein. Maak de prei schoon, was ze en snij ze in kleine stukjes. Pel de ui en snipper hem grof. Spoel de peterseliestelen af. Doe al deze ingredienten met het water, de wijn, het zout en de peperkorrels in een grote schaal en breng ze in 11.5 minuut aan de kook op 600 Watt. Overgiet de forellen met de azijn, doe ze in de kokende vloeistof en kook ze afgedekt op 400 Watt in 8.5 minuut. Neem de schaal uit de magnetron en houd de forellen warm in het kookvocht. Verwarm de boter in 1.5 minuut in een schaal op 600 Watt. Neem de forellen uit het kookvocht, laat ze uitlekken en serveer ze met de gesmolten boter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3906 KiloJoules 930 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 76 gram 2 gram |