culinaire zaken .nl |
Heilbot (gepocheerd) met asperges | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Slank | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 750 2.50 200 6 6 5 2 1 - - |
gram gram deciliter gram takje stuks gram eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
heilbot asperge (blik) wijn (wit,droog) boter (room-) peterselie (vers) peperkorrel suiker selderij (blad-) room (koffie-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Breng de wijn met 4 deciliter water aan de kook. Voeg de peterseliestelen, takjes selderij en peperkorreles toe. Laat alles gedurende 10 minuten zachtjes trekken. Snij de asperges in stukjes van 3 a 4 centimeter en houd ze warm. Pocheer de moten heilbot gedurende 10 minuten Schep ze uit het vocht en houd ze warm. Zeef het vocht en kook het snel in tot er niet veel meer dan 3 eetlepels vocht zijn overgebleven. Doe het in een klein pannetje en roer er de lauwwarme room door. Verdel de boter in 8 gelijke stukjes. Klop ze stukje voor stukje door het vocht. Voeg pas een nieuw stukje boter toe wanneer het voorgaande geheel in de saus is opgenomen. Voeg naar smaak wat zout, peper en suiker toe. Leg de moten vis op een voorverwarmde schaal en schik de stukjes asperge erop en eromheen. Schenk de saus erover. Serveer met: krieltjes waar een klontje boter doorheen is geschud en die bestrooid zijn met fijngehakte peterselie en/of bieslook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2863 KiloJoules 682 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 47 gram 3 gram |