culinaire
zaken
.nl
Forel met groene saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1.50
100
40
4
2
1
1
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
wijn (wit,droog)
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
kaas (room-,kruiden)
peterselie (gedroogd) ingrediënt info
forel
augurk ingrediënt info
kappertjes
citroen
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olie. Dep de forellen droog. Vul de buikholten met de verse roomkaas. Leg de forellen naast elkaar in de ovenschaal en schenk de wijn erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de forellen in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar.
Pers de citroen uit. Hak de peterselie, kappertjes en augurken fijn in de keukenmachine. Meng het citroensap en de rest van de olijfolie erdoor tot een dikke saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Neem de forellen uit het vocht en leg ze op 4 warme borden. Schep de groene saus erover en ernaast.
Voedings-
waarde
Energie4023 KiloJoules
958 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
79 gram
1 gram