culinaire zaken .nl |
Vissoep met schelpjesmacaroni | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Soep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 2.50 200 1 100 100 30 2 1 0.50 - - |
deciliter deciliter gram deciliter gram gram gram stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) melk kabeljauw (filet) wijn (wit,droog) mais (blik) pasta (schelpjes) boter (room-) ui (sjalot) bieslook (vers) sap (citroen-) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de vis in stukken van ongeveer 2.5 centimeter, besprenkel de stukjes vis met het citroensap en strooi er zout en peper over. Breng de visbouillon met de melk aan de kook. Strooi de pasta en de maiskorrels erin en kook de pasta gaar. Pel en snipper intussen de sjalotjes. Verhit de boter in een koekepan (met anti-aanbaklaag) en fruit de sjalot ongeveer 5 minuten. Voeg de stukken vis toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat de vis in nog ongeveer 4 minuten gaarstoven. Roer het vismengsel door de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de bieslook erover. Serveer direkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1162 KiloJoules 277 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 15 gram 1 gram |