culinaire
zaken
.nl
Kruidige venkelsoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
100
5
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
centiliter
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
kaas (feta)
pernod
venkel (knol)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
rasp (citroen-)
tijm (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snij de knollen in stukjes, bewaar het groen. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui even aan. Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe. Kook de venkel in circa 10 minuten zachtjes gaar. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de feta. Hak het venkelgroen fijn. Pel de knoflook en hak het teentje zeer fijn. Schep de peterselie, een eetlepel fijn gehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook. Verwarm de soep opnieuw. Schep de soep in 4 warme soepborden. Strooi de fetakruimels erover. Serveer de soep met fleurons.
Voedings-
waarde
Energie894 KiloJoules
213 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
8 gram
1 gram