culinaire zaken .nl |
Kruidige venkelsoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Slank Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 100 5 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - - |
deciliter gram centiliter stuks eetlepel eetlepel stuks theelepel teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) kaas (feta) pernod venkel (knol) olie (olijf-) peterselie (vers) ui rozemarijn (vers) knoflook rasp (citroen-) tijm (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snij de knollen in stukjes, bewaar het groen. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui even aan. Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe. Kook de venkel in circa 10 minuten zachtjes gaar. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de feta. Hak het venkelgroen fijn. Pel de knoflook en hak het teentje zeer fijn. Schep de peterselie, een eetlepel fijn gehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook. Verwarm de soep opnieuw. Schep de soep in 4 warme soepborden. Strooi de fetakruimels erover. Serveer de soep met fleurons. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 894 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 8 gram 1 gram |