culinaire zaken .nl |
Koolrabi-cremesoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Soep | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 5 2 1 1 1 1 1 1 - |
deciliter theelepel eetlepel stuks takje stuks teentje eetlepel gram naar smaak |
melk majoraan (gedroogd) croutons (kaas-) bouillon (kruiden-,tablet basilicum (vers) koolrabi knoflook olie (olijf-) zout peper | ||
Berei- ding |
Schil de koolrabi en snij ze in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de majoraan toe en bak de koolrabi circa 3 minuten op een heel zacht vuur. Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in circa 5 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in borden en strooi de kaascroutons erin. Knip de basilicum erboven fijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1217 KiloJoules 290 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 14 gram 6 gram |