culinaire
zaken
.nl
Koolrabi-cremesoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
5
2
1
1
1
1
1
1
-
deciliter
theelepel
eetlepel
stuks
takje
stuks
teentje
eetlepel
gram
naar smaak
melk ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
croutons (kaas-)
bouillon (kruiden-,tablet
basilicum (vers)ingrediënt info
koolrabi ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de koolrabi en snij ze in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de majoraan toe en bak de koolrabi circa 3 minuten op een heel zacht vuur. Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in circa 5 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in borden en strooi de kaascroutons erin. Knip de basilicum erboven fijn.
Voedings-
waarde
Energie1217 KiloJoules
290 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
14 gram
6 gram