culinaire zaken .nl |
Courgettesoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 1 30 2 2 1 1 - - |
deciliter stuks gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) courgette (groen) kaas (Pecorino) olie (olijf-) basilicum (vers) ei (kip) peterselie (vers) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Snij de courgette in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan. Fruit de courgette zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de soep in circa 15 minuten zachtjes gaar. Klop het ei los met de verse kruiden en kaas. Roer enkele lepels hete soep door het eimengsel en voeg dit dan al roerend aan de soep toe. Warm de soep nog even door, maar laat hem niet meer aan de kook komen. TIP: U kunt in plaats van Pecorino-kaas een zelfde hoeveelheid Parmezaanse kaas gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 530 KiloJoules 126 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 6 gram 1 gram |