culinaire zaken .nl |
Hartige kruidenmayonaise | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 3 1 0.50 0.50 0.50 1 2 1 - |
eetlepel eetlepel stuks bosje bosje stuks bosje stuks teentje naar smaak |
mayonaise sap (citroen-) ui bieslook dragon (vers) komkommer radijs tomaat knoflook paprika (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Pers de knoflook. Ontvel de tomaat en snij deze in blokjes. Snij de radijs in plakjes. Schil de komkommer en snij deze in plakjes. Snipper de dragonblaadjes fijn. Knip of snij de bieslook fijn. Snipper de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Een dag tevoren: Meng de mayonaise met de citroen, de ui, de bieslook, de dragonblaadjes, de komkommerplakjes, de radijsplakjes, de tomaat, de knoflook en het paprikapoeder en laat alles een nachtje trekken in de koelkast. De dag zelf: Meng net voor het serveren alle ingredienten nog eens goed door elkaar en serveer de kruidenmayonaise bij de barbecue | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1192 KiloJoules 284 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 2 gram 2 gram |