culinaire
zaken
.nl
Zoetzure barbecuesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
3
4
200
2
1
4
1
2
4
1
-
-
-
gram
stuks
eetlepel
gram
deciliter
deciliter
takje
blaadje
teentje
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
ui ingrediënt info
azijn (cider-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
wijn (wit)
saus (worcestershire-)
tijm ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
honing
mosterd
zout
peper ingrediënt info
tabasco
Voor-
berei-
ding
Pers de knoflook. Hak de ui fijn.
Berei-
ding
Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngehakte ui tot
ze lichtjes begint te kleuren.

Verdun de tomatenpuree met de ciderazijn en breng dit samen met de uien aan de kook. Voeg na ongeveer 2 minuten koken de wijn en de worcestershiresauce toe en breng de saus weer aan de kook.

Doe er tenslotte de afgeplukte tijmblaadjes, de laurier, de knoflook, de honing en de mosterd bij.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco.

Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard.
Voedings-
waarde
Energie808 KiloJoules
192 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
2 gram
3 gram