culinaire zaken .nl |
Zoetzure barbecuesaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 3 4 200 2 1 4 1 2 4 1 - - - |
gram stuks eetlepel gram deciliter deciliter takje blaadje teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
boter (room-) ui azijn (cider-) puree (tomaten-) wijn (wit) saus (worcestershire-) tijm laurier (blad) knoflook honing mosterd zout peper tabasco | ||
Voor- berei- ding |
Pers de knoflook. Hak de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngehakte ui tot ze lichtjes begint te kleuren. Verdun de tomatenpuree met de ciderazijn en breng dit samen met de uien aan de kook. Voeg na ongeveer 2 minuten koken de wijn en de worcestershiresauce toe en breng de saus weer aan de kook. Doe er tenslotte de afgeplukte tijmblaadjes, de laurier, de knoflook, de honing en de mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco. Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 808 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 2 gram 3 gram |