culinaire zaken .nl |
Scherpe Mexicaanse saus (Salsa Azteca) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 5 2 1 1 1 1 - - |
gram stuks teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat peper (rood) knoflook ui peterselie (vers) azijn olie zout peper | ||
Berei- ding |
Vermeng de fijngehakte rode pepertjes met de kleingehakte tomaten, de uitgeperste knoflook, de gesneden ui en de fijngehakte peterselie. Roer de azijn en de olie door het mengsel en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe het mengsel in een pan en breng het aan de kook. Laat de saus circa 7 minuten doorkoken. Laat de saus in een pot afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 342 KiloJoules 81 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 3 gram 3 gram |