culinaire
zaken
.nl
Gehaktsaus voor de pasta, rijst of aardappelpuree
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
3
2
1
1
1
1
1
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
gehakt (runder-,mager)
mais (blik)
olie ingrediënt info
prei
courgette (groen)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Maak de preien schoon en snijd ze in smalle ringen.
Berei-
ding
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en roerbak het gehakt rul en lichtbruin. Bak de ui- en knoflooksnippers even mee en vervolgens de courgette en de prei 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe, strooi de oregano erover en schenk er 1.5 deciliter water bij. Roer dan de tomatenpuree erdoor en vervoklgens een klein blikje mais. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht, zonder deksel, 5 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn en het vocht iets is ingekookt.
Lekker met: macaroni, gekookte rijst of aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie1998 KiloJoules
476 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
32 gram
6 gram