culinaire zaken .nl |
Gehaktsaus voor de pasta, rijst of aardappelpuree | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Wok / Roerbakken | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 3 2 1 1 1 1 1 |
gram gram eetlepel stuks stuks teentje stuks theelepel eetlepel |
gehakt (runder-,mager) mais (blik) olie prei courgette (groen) knoflook ui oregano puree (tomaten-) | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Maak de preien schoon en snijd ze in smalle ringen. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en roerbak het gehakt rul en lichtbruin. Bak de ui- en knoflooksnippers even mee en vervolgens de courgette en de prei 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe, strooi de oregano erover en schenk er 1.5 deciliter water bij. Roer dan de tomatenpuree erdoor en vervoklgens een klein blikje mais. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht, zonder deksel, 5 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn en het vocht iets is ingekookt. Lekker met: macaroni, gekookte rijst of aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1998 KiloJoules 476 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 32 gram 6 gram |