culinaire
zaken
.nl
Bolognese saus
(Ragu di carne alla Bolognese)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
1.50
1.25
100
75
75
15
3
1
1
1
-
-
-
deciliter
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stengel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
gehakt (runder-)
room (slag-)
wijn (wit)
kippenleveringrediënt info
boter (room-)
spek (rook-)
kaas (parmezaans)
puree (tomaten-)ingrediënt info
wortel
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en bak de blokjes spek rondom goudbruin. Doe de fijngehakte groenten erbij en laat ze 5 minuten meefruiten. Prak het gehakt door het groentemengsel en bak het goudbruin. Voeg de kippenlevers toe en laat ze 2.5 minuten meebakken. Roer de tomatenpuree en de wijn door het vleesmengsel. Laat de wijn iets inkoken. Voeg de vleesbouillon er aan toe, breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dek de pan af en laat de saus 1 tot 1.5 uur zachtjes koken. Roer de slagroom door de bolognese saus en laat deze inkoken en binden op een hoog vuur. Schep de saus en een klontje boter door versgekookte deegwaren (spaghetti, lintnoedels, macaroni) en serveer de parmezaanse kaas er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie3555 KiloJoules
846 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
46 gram
3 gram