culinaire zaken .nl |
Gember ijs met exotisch fruit | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 3 200 50 5 1 1 1 1 |
deciliter deciliter gram gram stuks stuks stuks stuks stuks |
melk room suiker gember (wortel,vers) eidooier vanille (stokje) kiwi passievrucht ananas | ||
Berei- ding |
Snij het vanillestokje in de lengte open en breng het samen met de melk aan de kook. Klop de suiker door de eidooiers tot je een wit schuim krijgt. Verwijder het vanillestokje en doe de gekookt melk in een kom. Voeg de eidooiers toe en meng goed. Snij de gember in fijne plakjes en doe ze bij de gekookte melk. Laat het geheel afkoelen, meng er de room door en giet het dan in de ijsmachine. Schep bolletjes uit het ijs en garneer ze met exotisch fruit. TIP Heb je geen ijsmachine? Klop dan de room stijf en verwerk er een stijfgeklopt eiwit in. Plaats het ijs in de diepvries. De ijsmassa hoeft niet constant te worden doorgeroerd en geeft je meteen luchtiger ijs! | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3005 KiloJoules 715 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 14 gram 2 gram |