culinaire
zaken
.nl
Gember ijs met exotisch fruit
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
3
200
50
5
1
1
1
1
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
melk ingrediënt info
room
suiker
gember (wortel,vers) ingrediënt info
eidooier
vanille (stokje)
kiwi ingrediënt info
passievrucht
ananas ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vanillestokje in de lengte open en breng het samen met de melk aan de kook.
Klop de suiker door de eidooiers tot je een wit schuim krijgt.

Verwijder het vanillestokje en doe de gekookt melk in een kom.
Voeg de eidooiers toe en meng goed.
Snij de gember in fijne plakjes en doe ze bij de gekookte melk.
Laat het geheel afkoelen, meng er de room door en giet het dan in de ijsmachine.

Schep bolletjes uit het ijs en garneer ze met exotisch fruit.

TIP
Heb je geen ijsmachine?
Klop dan de room stijf en verwerk er een stijfgeklopt eiwit in.
Plaats het ijs in de diepvries.
De ijsmassa hoeft niet constant te worden doorgeroerd en geeft je meteen luchtiger ijs!
Voedings-
waarde
Energie3005 KiloJoules
715 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
14 gram
2 gram