culinaire zaken .nl |
Zoete pasteitjes met kwarkvulling | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 250 175 75 2.80 15 5 3 2 1 - - |
gram gram gram gram centiliter eetlepel theelepel stuks stuks zakje naar smaak naar smaak |
bloem kwark boter (room-) krent melk suiker sap (citroen-) ei (kip) eidooier suiker (vanille-) zout kruiden (koek-) | ||
Berei- ding |
Maak het deeg: zeef de bloem met het zout in een kom. Snij de boter met twee messen door het bloemmengsel. Kneed er een kruimelig deeg van. Voeg de losgeklopte eieren toe en kneed deze met ongeveer 2 eetlepels water door het deeg tot het soepel is geworden. Vorm van het deeg een bal en laat deze ongeveer 30 minuten op een koele plaats rusten. Maak de vulling: vermeng alle ingredienten voor de vulling en klop het mengsel met een mixer tot een smeuig geheel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4118 KiloJoules 980 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 139 gram 23 gram 1 gram |