culinaire
zaken
.nl
Soufflee met rozijnen, hazelnoot, kaneel en chocolade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
2.50
200
1.25
75
75
50
50
40
4
1
1
1
-
-
deciliter
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
snuifje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
saus (chocolade-)
beschuit
room
noot (hazel-,strooisel)
suiker
oranjesnippers
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
rasp (citroen-)
foelie (poeder)
rum
kaneel (poeder)
zout
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.
De verkruimelde beschuit, de rozijnen, oranjesnippers, noten en citroenschil bij elkaar voegen en alles goed mengen. In een beboterde souffleevorm scheppen.

Eieren, melk, suiker en alle specerijen goed doorelkaar slaan en langzaam de room erdoor roeren. Zouten en over het beschuitmengsel gieten.
Klontjes boter op de soufflee leggen en in circa 40 minuten in de oven goudbruin bakken.

De chocoladesaus met de rum op smaak afmaken (mag ook rumaroma zijn). Er kan eventueel wat melk doorgeroerd worden.

De soufflee warm opdienen, chocoladesaus erbij serveren (of alvast wat eroverheen gieten).
Voedings-
waarde
Energie3516 KiloJoules
837 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
109 gram
22 gram
3 gram