culinaire zaken .nl |
Soufflee met rozijnen, hazelnoot, kaneel en chocolade | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 45:00 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2.50 200 1.25 75 75 50 50 40 4 1 1 1 - - |
deciliter deciliter gram deciliter gram gram gram gram gram stuks stuks snuifje eetlepel naar smaak naar smaak |
melk saus (chocolade-) beschuit room noot (hazel-,strooisel) suiker oranjesnippers rozijn boter (room-) ei (kip) rasp (citroen-) foelie (poeder) rum kaneel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. De verkruimelde beschuit, de rozijnen, oranjesnippers, noten en citroenschil bij elkaar voegen en alles goed mengen. In een beboterde souffleevorm scheppen. Eieren, melk, suiker en alle specerijen goed doorelkaar slaan en langzaam de room erdoor roeren. Zouten en over het beschuitmengsel gieten. Klontjes boter op de soufflee leggen en in circa 40 minuten in de oven goudbruin bakken. De chocoladesaus met de rum op smaak afmaken (mag ook rumaroma zijn). Er kan eventueel wat melk doorgeroerd worden. De soufflee warm opdienen, chocoladesaus erbij serveren (of alvast wat eroverheen gieten). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3516 KiloJoules 837 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 109 gram 22 gram 3 gram |