culinaire
zaken
.nl
Fruitcocktailsoufflee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2.50
190
1.25
70
50
2.50
10
4
2
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
pruim
melk ingrediënt info
suiker
wijn (wit,droog)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
brandewijn (vruchten-)
suiker (poeder-)
ei (kip)ingrediënt info
appel
eiwit
sap (citroen-)
vanille (stokje)
kaneel (poeder)
zout
Voor-
berei-
ding
De oven op 200 voorverwarmen.
Berei-
ding
De melk met het uitgeschraapte merg van het in de lengte gehalveerde vanillestokje opkoken.

Boter en bloem (gelijke hoeveelheden) kneden en in vlokjes door de kokende melk roeren en dit daarmee binden, dan de pan van het vuur nemen.

Eiwit glad, maar beslist niet schuimig roeren, door de melk mengen, laten afkoelen tot het lauw is.

De eieren splitsen en na elkaar de dooiers erdoor roeren. Pas wanneer een gladde massa ontstaan is, de volgende erbij doen.

De resterende eiwitten met suiker (7/10) en zout zeer stijfslaan en losjes door de souffleemassa spatelen.

Een vuurvaste vorm goed invetten met gesmolten boter, dan met suiker bestrooien. Aan de bovenkant een rand van circa 1 centimeter vrijlaten. In een warmwaterbad zetten, dat tot de helft van de hoogte van de vorm reikt. In de oven 30-40 minuten bakken.

Intussen de wijn met citroensap, kaneel en suiker (3/10) 2 minuten koken. De voorbereide pruimen (of andere vruchten) erbij doen, 5 minuten stoven. De appels schillen, van klokhuis ontdoen, in reepjes snijden en daarover verdelen, eventueel met vruchtenbrandewijn besprenkelen.

De fruitcocktail tot het serveren van de soufflee warmhouden. De soufflee direct na het bakken met poedersuiker bestuiven en op tafel zetten. De fruitcocktail erbij serveren.

Voedings-
waarde
Energie2531 KiloJoules
603 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
91 gram
13 gram
2 gram