culinaire
zaken
.nl
Bitterkoekjespudding met boerenkinderen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
2.50
5
25
25
8
5
2
1
-
-
deciliter
deciliter
centiliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
room (slag-)
boerenmeisjes
boerenjongens
suiker
gelatine (poeder)
bitterkoekje
eidooier
sinaasappel (pers-) ingrediënt info
room (slag-)
munt (vers) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Laat de boerenjongens uitlekken en vang de brandenwijn op. Breek de bitterkoekjes in stukjes.
Berei-
ding
Verwarm de melk. Meng de gelatine, de suiker en de eidooiers met een beetje van de warme melk en roer dit glad. Voeg het gelatinemengsel onder voortdurend roeren aan de warme melk toe. Verwarm dit tot ongeveer 80 graden Celsius. Let op: het mengsel mag niet koken.

Sla de slagroom half stijf en spatel het door de vla. Spatel de bitterkoekjes en boerenjongens door de warme vla. Verdeel de vla over vormpjes en zet deze in de koelkast om verder op te stijven.

Stort de puddinkjes op borden en leg de boerenmeisjes er bij. Pers de sinaasappel uit. Meng het sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn en schep dit op de borden. Garneren met slagroom en wat blaadjes munt.
Voedings-
waarde
Energie2052 KiloJoules
489 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
8 gram
2 gram