culinaire zaken .nl |
Bitterkoekjespudding met boerenkinderen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2.50 5 25 25 8 5 2 1 - - |
deciliter deciliter centiliter gram gram gram stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
melk room (slag-) boerenmeisjes boerenjongens suiker gelatine (poeder) bitterkoekje eidooier sinaasappel (pers-) room (slag-) munt (vers) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de boerenjongens uitlekken en vang de brandenwijn op. Breek de bitterkoekjes in stukjes. | |||
Berei- ding |
Verwarm de melk. Meng de gelatine, de suiker en de eidooiers met een beetje van de warme melk en roer dit glad. Voeg het gelatinemengsel onder voortdurend roeren aan de warme melk toe. Verwarm dit tot ongeveer 80 graden Celsius. Let op: het mengsel mag niet koken. Sla de slagroom half stijf en spatel het door de vla. Spatel de bitterkoekjes en boerenjongens door de warme vla. Verdeel de vla over vormpjes en zet deze in de koelkast om verder op te stijven. Stort de puddinkjes op borden en leg de boerenmeisjes er bij. Pers de sinaasappel uit. Meng het sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn en schep dit op de borden. Garneren met slagroom en wat blaadjes munt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2052 KiloJoules 489 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 8 gram 2 gram |