culinaire zaken .nl |
Tortellini met spinazie 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 2 - 125 50 1 2 450 200 |
gram stuks teentje naar smaak gram gram deciliter stuks gram gram |
tortellini ui knoflook tijm champignon ham (achter-) room (slag-) ei (kip) spinazie kaas | ||
Berei- ding |
Kook de tortellini gaar en bak ondertussen het uitje, de knoflook, de in stukjes gesneden ham en de champignons, doe hier de tijm bij en haal de pan van het vuur. Giet de slagroom en 2 losgeklopte eieren in de pan en roer alles door elkaar. Leg onderin een schaal de tortellini, daarop de spinazie en giet daar het ei-mengsel overheen. Bestrooi met geraspte kaas en zet het dan even in een voorverwarmde oven. Tip: als je de spinazie ook van te voren opwarmt hoeft in de oven alleen de kaas maar te smelten en het ei-mengsel te stollen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2242 KiloJoules 534 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 31 gram 6 gram |