culinaire
zaken
.nl
Biriyani
(vegetarische biriyani)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
5
5
5
4.50
3
2
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.50
0.25
0.25
stuks
stuks
stuks
stuks
kopje
theelepel
eetlepel
eetlepel
kopje
theelepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
kopje
kopje
theelepel
theelepel
kopje
stuks
stuks
peperkorrel ingrediënt info
kardamom (peulen)
laurier (blad)
kruidnagel ingrediënt info
water
zout
noot
boter (bak-)
rijst (basmati-) ingrediënt info
komijn
kurkuma (poeder)
wortel
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
komijn
garam masala
kaneel (stokje)
koriander (poeder)
boon (sperzie-,vers)
mais (blik)
chilipoeder
biriyani (poeder)
doperwt (diepvries)
kool (bloem-)ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
Berei-
ding
Bereiding: eWas de rijst en laat het een half uur in water staan.eSnij de ui fijn. Laat de boter heet worden in een grote pan.
Voeg de laurierbladeren, het kaneelstokje, de kardamompitten , de kruidnagelen, de zwarte peper en het komijnezaad toe.
Als alles bruin is, de gesnipperde ui erbij. Wacht tot de ui goudbruin is en voeg de gesneden groenten toe. Laat het tien minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de rijst toe (zonder water) en laat het geheel drie minuten op hoog vuur bakken, NIET KOKEN.
Doe dan het water erbij, met het zout, de kurkuma (geelwortelpoeder), de garam masala, het korianderpoeder, het komijnpoeder, het chilipoeder, en het biriyanipoeder. Goed mengen, als het gaat koken het vuur zachter zetten en 20 minuten zo zachtjes door laten koken todat het water op is. De noten erdoorheen doen. Warm serveren.

Serveertip:eLekker met iets vochtigs; als het vlees of vis is, moet eee
eeehet wel vis in een saus zijn.
Voedings-
waarde
Energie1640 KiloJoules
390 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
57 gram
8 gram
6 gram