culinaire zaken .nl |
Biriyani (vegetarische biriyani) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Feestelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 5 5 5 4.50 3 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 0.25 |
stuks stuks stuks stuks kopje theelepel eetlepel eetlepel kopje theelepel theelepel stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel kopje kopje theelepel theelepel kopje stuks stuks |
peperkorrel kardamom (peulen) laurier (blad) kruidnagel water zout noot boter (bak-) rijst (basmati-) komijn kurkuma (poeder) wortel aardappel ui komijn garam masala kaneel (stokje) koriander (poeder) boon (sperzie-,vers) mais (blik) chilipoeder biriyani (poeder) doperwt (diepvries) kool (bloem-) aubergine | ||
Berei- ding |
Bereiding: eWas de rijst en laat het een half uur in water staan.eSnij de ui fijn. Laat de boter heet worden in een grote pan. Voeg de laurierbladeren, het kaneelstokje, de kardamompitten , de kruidnagelen, de zwarte peper en het komijnezaad toe. Als alles bruin is, de gesnipperde ui erbij. Wacht tot de ui goudbruin is en voeg de gesneden groenten toe. Laat het tien minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de rijst toe (zonder water) en laat het geheel drie minuten op hoog vuur bakken, NIET KOKEN. Doe dan het water erbij, met het zout, de kurkuma (geelwortelpoeder), de garam masala, het korianderpoeder, het komijnpoeder, het chilipoeder, en het biriyanipoeder. Goed mengen, als het gaat koken het vuur zachter zetten en 20 minuten zo zachtjes door laten koken todat het water op is. De noten erdoorheen doen. Warm serveren. Serveertip:eLekker met iets vochtigs; als het vlees of vis is, moet eee eeehet wel vis in een saus zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1640 KiloJoules 390 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 8 gram 6 gram |