culinaire zaken .nl |
lasagne met gehakt en champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 5 5 50 50 25 7 2 1 1 0.50 0.25 - - |
gram gram centiliter centiliter gram gram gram stuks stuks blik theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
champignon gehakt (runder-) wijn (rood) room (koffie-) ham (Ardenner-,rauw,plak) kaas margarine pasta (lasagne,wit) ui tomaat (blik) kruiden (keuken-,italiaan bouillon (vlees-,tablet) suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: lasagnevellen 5 minuten koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien fijnsnipperen. Champignons in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Helft van boter verhitten. Gehakt in 3 minuten rul bakken. 3/4 van de ui 3 minuten meebakken. Toevoegen: tomaten met vocht, wijn, 1 deciliter water, koffieroom, italiaanse keukenkruiden, suiker, peper en bouillontablet. 10 minuten stoven. Af en toe roeren. Rest van boeter verhitten. Rest van ui, ham en champignons 5 minuten zachtjes bakken. Gehaktsaus en champignonmengsel op smaak brengen met peper en zout. Rechthoekige ovenschotel (inhoud 1.5 liter) invetten. Gehaktsaus, champignonmengsel en lasagne laag om laag in ovenschotel doen. Eindigen met gehaktsaus. Kaas erover strooien. Afdekken met aluminiumfolie. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 Celcius. Inmidden van oven lasagneschotel 35 minuten verhitten. Folie verwijderen. In nog 10 minuten schotel lichtbruin laten kleuren. Lekker met kropsla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4775 KiloJoules 1137 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 48 gram 7 gram |