culinaire
zaken
.nl
lasagne met gehakt en champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
5
5
50
50
25
7
2
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
gram
centiliter
centiliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
blik
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
gehakt (runder-)
wijn (rood)
room (koffie-)
ham (Ardenner-,rauw,plak)
kaas
margarine
pasta (lasagne,wit) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tomaat (blik) ingrediënt info
kruiden (keuken-,italiaan
bouillon (vlees-,tablet)
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: lasagnevellen 5 minuten koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien fijnsnipperen. Champignons in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Helft van boter verhitten. Gehakt in 3 minuten rul bakken. 3/4 van de ui 3 minuten meebakken. Toevoegen: tomaten met vocht, wijn, 1 deciliter water, koffieroom, italiaanse keukenkruiden, suiker, peper en bouillontablet. 10 minuten stoven. Af en toe roeren. Rest van boeter verhitten. Rest van ui, ham en champignons 5 minuten zachtjes bakken. Gehaktsaus en champignonmengsel op smaak brengen met peper en zout. Rechthoekige ovenschotel (inhoud 1.5 liter) invetten. Gehaktsaus, champignonmengsel en lasagne laag om laag in ovenschotel doen. Eindigen met gehaktsaus. Kaas erover strooien. Afdekken met aluminiumfolie. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 Celcius. Inmidden van oven lasagneschotel 35 minuten verhitten. Folie verwijderen. In nog 10 minuten schotel lichtbruin laten kleuren. Lekker met kropsla.
Voedings-
waarde
Energie4775 KiloJoules
1137 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
92 gram
48 gram
7 gram