culinaire
zaken
.nl
Hongaarse goulash
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
250
1
75
50
20
5
5
2
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
varkensvlees (mager)
tomaat ingrediënt info
wijn (rood)
spekblokjes
margarine
bloem ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de uien. Was de paprika's. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika's in kleine stukjes. Kruis de tomaten in en dompel ze even in kokend water. Trek het velletje er van af. Snij het vlees in stukjes en bestrooi met zout, peper en bloem. Bak de spekblokjes in een braadpan uit tot ze knapperig bruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de boter aan het bakvet toe en verhit dit tot het schuim wegtrekt. Bak het vlees al omscheppend in ca 5 minuten bruin. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de ui en de paprikastukjes erdoor en bak ze ca 3 minuten mee. Roer de paprikapoeder erdoor en bak alles nog ca 1 minuut. Schep de tomaten, de tomatenpuree, de wijn en de spekblokjes door het groente-vleesmengsel. Roer er nog ca 1 deciliter water door en stoof de goulash met de deksel schuin op de pan in ca 1.5 uur zachtjes gaar. Lekker met rijst en sperziebonen.
Voedings-
waarde
Energie1239 KiloJoules
295 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
11 gram
5 gram