culinaire zaken .nl |
Hongaarse goulash | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 250 1 75 50 20 5 5 2 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram gram eetlepel theelepel stuks stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
varkensvlees (mager) tomaat wijn (rood) spekblokjes margarine bloem puree (tomaten-) paprika (poeder) ui paprika (rood) knoflook paprika (groen) zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de uien. Was de paprika's. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika's in kleine stukjes. Kruis de tomaten in en dompel ze even in kokend water. Trek het velletje er van af. Snij het vlees in stukjes en bestrooi met zout, peper en bloem. Bak de spekblokjes in een braadpan uit tot ze knapperig bruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de boter aan het bakvet toe en verhit dit tot het schuim wegtrekt. Bak het vlees al omscheppend in ca 5 minuten bruin. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de ui en de paprikastukjes erdoor en bak ze ca 3 minuten mee. Roer de paprikapoeder erdoor en bak alles nog ca 1 minuut. Schep de tomaten, de tomatenpuree, de wijn en de spekblokjes door het groente-vleesmengsel. Roer er nog ca 1 deciliter water door en stoof de goulash met de deksel schuin op de pan in ca 1.5 uur zachtjes gaar. Lekker met rijst en sperziebonen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1239 KiloJoules 295 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 11 gram 5 gram |