culinaire zaken .nl |
aardappel-courgetteschotel met ham | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 100 1 25 6 3 2 1 0.30 - - |
gram deciliter gram deciliter gram theelepel stuks eetlepel pak eetlepel naar smaak naar smaak |
ham (achter-) melk kaas wijn (wit,droog) margarine maizena courgette (groen) peterselie aardappel (partjes) basilicum (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Bereiden: courgettes (750gr) wassen en in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Boter verhitten. Kam ca 2 minuten bakken. Toevoegen: courgette, aardappelen en wijn. Met deksek op pan 8 minuten gaar stoven. Intussen grill voorverwarmen. Maizena met 3 el melk tot glad papje roeren. Melk aan de kook brengen. Al roerende maizenapapje toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Peterselie erboven fijnknippen.basilicum en peper erdoor roeren. Saus door aardappel-courgettemengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in ovenschotel. In midden van grill 5 minuten lichtbruin laten kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1234 KiloJoules 294 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 24 gram 4 gram |