culinaire
zaken
.nl
Rijst met gehaktballetjes en zoetzure saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
3
2
1
1
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
blik
blik
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
rijst ingrediënt info
beschuit
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
ei (kip)ingrediënt info
ananas (blik) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
siroop (gember)
zout
peper ingrediënt info
maizena
Berei-
ding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Maak de gehakt aan met de geraspte ui, het uitgeperste teentje knoflook, wat zout en peper, het ei en de fijngewreven beschuiten.

Vorm van het gehakt kleine balletjes en rijg ze aan sate pennen.

Laat voor de saus de ananas uitlekken en vang het sap op.
Roer de tomatenpuree, de gembersiroop, de azijn en de ketjap door het ananassap.
Breng dit alles met 1 deciliter water aan de kook en bind de vloeistof met een lepeltjes met water aangeroerde maizena.

Schep tot slot de zeer fijn gesneden ananas door de saus en houd hem warm.

Rooster de gehaktballetjes onder de hete grill 6 minuten en draai ze halverwege om.

Leg de spiezen op de rijst en geef er de saus apart bij.
Voedings-
waarde
Energie3466 KiloJoules
825 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
89 gram
32 gram
2 gram