culinaire zaken .nl |
Rijst met gehaktballetjes en zoetzure saus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 3 2 1 1 1 1 1 1 1 - - - |
gram gram stuks eetlepel stuks teentje theelepel stuks blik blik eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) rijst beschuit azijn ui knoflook ketjap (manis) ei (kip) ananas (blik) puree (tomaten-) siroop (gember) zout peper maizena | ||
Berei- ding |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de gehakt aan met de geraspte ui, het uitgeperste teentje knoflook, wat zout en peper, het ei en de fijngewreven beschuiten. Vorm van het gehakt kleine balletjes en rijg ze aan sate pennen. Laat voor de saus de ananas uitlekken en vang het sap op. Roer de tomatenpuree, de gembersiroop, de azijn en de ketjap door het ananassap. Breng dit alles met 1 deciliter water aan de kook en bind de vloeistof met een lepeltjes met water aangeroerde maizena. Schep tot slot de zeer fijn gesneden ananas door de saus en houd hem warm. Rooster de gehaktballetjes onder de hete grill 6 minuten en draai ze halverwege om. Leg de spiezen op de rijst en geef er de saus apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3466 KiloJoules 825 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 89 gram 32 gram 2 gram |