culinaire
zaken
.nl
Pasta met spek en spinazie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
100
100
25
1
1
1
1
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
theelepel
teentje
eetlepel
pasta ingrediënt info
room (slag-)
spinazie (vers)
spek (ontbijt-)
kaas (parmezaans)
ui ingrediënt info
oregano (gedroogd) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de ui. Was de spinazie en laat hem in een vergiet uitlekken. Snijd of knip het spek in stukjes. Pel de knoflook.
Berei-
ding
Kook de pasta in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Bak het spek en de ui gedurende 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de spinazie en oregano erdoor en bak alles nog 3 minuten.
Giet de past af en schep hem door het spinaziemengsel.
Roer de slagroom erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Voedings-
waarde
Energie3980 KiloJoules
948 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
76 gram
27 gram
5 gram