culinaire zaken .nl |
Pasta met spek en spinazie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 100 100 25 1 1 1 1 |
gram deciliter gram gram gram stuks theelepel teentje eetlepel |
pasta room (slag-) spinazie (vers) spek (ontbijt-) kaas (parmezaans) ui oregano (gedroogd) knoflook olie | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui. Was de spinazie en laat hem in een vergiet uitlekken. Snijd of knip het spek in stukjes. Pel de knoflook. | |||
Berei- ding |
Kook de pasta in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Bak het spek en de ui gedurende 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de spinazie en oregano erdoor en bak alles nog 3 minuten. Giet de past af en schep hem door het spinaziemengsel. Roer de slagroom erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden. Strooi de Parmezaanse kaas erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3980 KiloJoules 948 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 76 gram 27 gram 5 gram |