culinaire
zaken
.nl
mexicaanse rijst schotel
(Picadillo)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
3
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
blik
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
rijst ingrediënt info
olie ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
appel (zachtzuur)
knoflook ingrediënt info
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de rijst volgens de aanwijzigen op het pak.
Snipper de ui en de knoflook en snij de schoongemaakte paprika in blokjes.
Verhit de olie in een pan en laat de ui en de knoflook glazig fruiten.
Laat de paprika kort meefruiten.
Doe het gehakt in de pan er roer tot het rul is.
Bestrooi met de cayennepeper en wat zout en roer er de rozijnen en de gezeefde tomaten door.
Laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
Snij intussen de geschilde appels in blokjes.
Schep de appels kort voor het serveren door het gehakt.
Serveer de rijst en het gehaktmengsel apart of door elkaar geschept.
Geef er komkommer bij en zet voor de liefhebbers uitjes en augurkjes op tafel.
Voedings-
waarde
Energie2354 KiloJoules
560 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
21 gram
3 gram