culinaire zaken .nl |
mexicaanse rijst schotel (Picadillo) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 3 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel eetlepel stuks teentje blik stuks stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) rijst olie rozijn appel (zachtzuur) knoflook tomaat (gezeefd) ui paprika (rood) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Kook de rijst volgens de aanwijzigen op het pak. Snipper de ui en de knoflook en snij de schoongemaakte paprika in blokjes. Verhit de olie in een pan en laat de ui en de knoflook glazig fruiten. Laat de paprika kort meefruiten. Doe het gehakt in de pan er roer tot het rul is. Bestrooi met de cayennepeper en wat zout en roer er de rozijnen en de gezeefde tomaten door. Laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven. Snij intussen de geschilde appels in blokjes. Schep de appels kort voor het serveren door het gehakt. Serveer de rijst en het gehaktmengsel apart of door elkaar geschept. Geef er komkommer bij en zet voor de liefhebbers uitjes en augurkjes op tafel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2354 KiloJoules 560 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 21 gram 3 gram |