culinaire zaken .nl |
Hartige taart met prei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.40 400 150 150 3 1 1 1 1 1 - - |
liter gram gram gram stuks teentje bekertje plakje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
melk prei kaas (belegen) ham (rauw) ei (kip) knoflook creme fraiche bladerdeeg kerrie (poeder) maizena zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van circa 32 cm. Bekleed de ingevette vorm met het uitgerolde deeg, druk het goed aan en snijd het teveel aan deeg langs de rand van de vorm af. Prik de bodem op regelmatige afstanden met een vork in en zet de vorm tot gebruik in de koelkast. Snijd het lichtgkleurde deel van de schoongemaakte prei in dunne ringen, was ze en laat goed uitlekken. Snijd de ham in piepkleine blokjes. Snipper de knoflook. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor met de bakplaat op 220 graden. Roer de maizena aan met de melk en klop er de creme fraiche, de eieren, de kerrie en wat zout en peper door. Schep de prei, de ham, de knoflook en de kaas door elkaar en verdeel het mengsel in de vorm. Gier er de eierroom over. Zet de vorm op de bakplaat, schakel na 10 minuten de overntemperatuur terug naar 200 graden en laat de taart in nog circa 20 minuten goudbruin bakken. Door de hete bakplaat krijgt de taart een goed doorbakken bodem. Eet de taart warm of lauwwarm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2487 KiloJoules 592 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 37 gram 2 gram |