culinaire
zaken
.nl
Griekse aubergineschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
175
125
3
2
2
1
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
blik
naar smaak
gehakt (runder-)
aardappel (schijfjes) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
room (zuur)
olie ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
tomaat (gepeld,blik) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aubergine in plakken snijden en de pakken in vieren.
Besprenkelen met zout, even laten staan, afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
Ui in ringen snijden en de champignons in plakjes.
Olie verhitten in een diepe pan.
Hierin aubergines, ui en champignons circa 3 minuten op een hoge stand bakken.
Gehakt toevoegen en circa 7 minuten bakken, waarbij u het gehakt met een vork losmaakt.
Tomaten met het sap, peper, tijm en aardappelschijfjes toevoegen.
Aan de kook brengen en 10 minuten laten pruttelen.
Zo nu en dan roeren.
Op het laatste maoment de zure room erbij roeren. Bestrooien met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1574 KiloJoules
375 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
16 gram
6 gram