culinaire zaken .nl |
Griekse aubergineschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 175 125 3 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks theelepel stuks blik naar smaak |
gehakt (runder-) aardappel (schijfjes) champignon room (zuur) olie peterselie (vers) ui tijm (gedroogd) aubergine tomaat (gepeld,blik) peper | ||
Berei- ding |
Aubergine in plakken snijden en de pakken in vieren. Besprenkelen met zout, even laten staan, afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Ui in ringen snijden en de champignons in plakjes. Olie verhitten in een diepe pan. Hierin aubergines, ui en champignons circa 3 minuten op een hoge stand bakken. Gehakt toevoegen en circa 7 minuten bakken, waarbij u het gehakt met een vork losmaakt. Tomaten met het sap, peper, tijm en aardappelschijfjes toevoegen. Aan de kook brengen en 10 minuten laten pruttelen. Zo nu en dan roeren. Op het laatste maoment de zure room erbij roeren. Bestrooien met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1574 KiloJoules 375 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 16 gram 6 gram |